Dynamictennis


Dynamictennis is een laagdrempelige manier van tennis. Er wordt gespeeld met een lichte bal en een lichtgewicht racket. Het spel wordt gespeeld op het veld ter grootte van een badmintonveld, echter het net staat veel lager, 85cm ipv de 1.5m bij badminton.

Dynamictennis is eenvoudig aan te leren, is goed vol te houden en niet blessuregevoelig.

We bieden deze vorm van tennis aan als onderdeel van onze badminton groep, ze delen tenslotte gelijke velden. Het karakter is recreatief, maw het doel is gezellig met elkaar spelen, verwacht geen opleiding tot topspeler in deze tak, ook zal IJGV vooralsnog niet deelnemen aan competities met deze sport. Uitleg van spelregels en basic principes behoren wel tot de mogelijkheden.

Click hier voor een korte introductie video

Kom twee keer gratis meedoen

Heb je vragen over Dynamictennis of wil je een keer meedoen? Neem contact met ons op via de contact pagina.

Spelregels in het kort


Enkel- en dubbelspel worden gespeeld om twee gewonnen games, Een game gaat tot 21 punten, met een verschil van 2. Na 20-20 moet steeds om de beurt worden opgeslagen, voor die tijd wordt 5 x achtereen geserveerd. Bij de opslag moet de bal eerst in of net achter het eigen speelvak stuiten alvorens te slaan. Daarna 1x in het vak van de tegenpartij (diagonaal). Hierna kunt u kiezen: direct spelen (volley) of 1 x laten stuiten.

Punten

U krijgt een punt wanneer:

 • de tegenpartij de opslag verkeerd uitvoert
 • de bal in het net speelt
 • de bal buiten het veld speelt
 • de bal meer dan lx raakt
 • de bal tijdens het spelen met het lichaam raakt
 • de bal niet terugspeelt

De opslag (enkel-spel)

Opslag vanuit het rechter speelveld. Speler A serveert 5x, vervolgens speler B 5x. Daarna opslag vanaf het linker speelveld. Weer beide spelers 5x. Na het stuiten in het servicevak mag in elke richting worden teruggespeeld.

Uitvoering van de opslag

Beide voeten achter de achterlijn. De hand met de bal mag zich boven het speelveld bevinden. De service wordt uitgevoerd met een loodrechte neerwaartse beweging, waarbij het raakpunt van de bal niet hoger mag zijn dan nethoogte. Na het opstuiten de bal rechtstreeks over het net spelen. Als bij de service het net wordt geraakt, wordt opnieuw geserveerd, mits de uitvoeringverder correct was.

Het dubbelspel

De bovenstaande regels zijn ook van toepassing op het dubbelspel met uitzondering van het navolgende:

 • Bij het dubbelspel wordt tijdens de game steeds over dezelfde diagonaal geserveerd.
 • Het paar dat start met de service, bepaalt over welke diagonaal in die game gespeeld wordt
 • Iedere speler speelt om beurten
 • Na 5x serveren wisselt men van plaats op de speelhelft.

Click hier voor de uitgebreide spelregels.


Lesrooster


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

 • Dynamictennis

  -

  Oosterholthoeve

Vrijdag

Leiding


De Dynamictennis groep bestaat uit recreatieve spelers, we hebben derhalve geen trainer. Als aanspreekpunt fungeren Fred Flentge en Marcel Wezenberg.

Kledingvoorschriften


Sportkleding, goede sportschoenen (geen zwarte zolen) en een Dynamictennis racket. Er zijn leen rackets in de zaal aanwezig om een keer te proberen. Voor aanschaf van de juiste racket zie de webshop van de Dynamictennis Bond.

Contributie


Zie hiervoor onze contributie pagina

Dynamictennis Nieuws


Dynamictennis

oktober 23, 2022Dynamictennis

IJGV biedt vanaf heden de racketsport Dynamictennis aan. Deze relatief jonge racketsport is geschikt voor iedereen vanwege het…

Lees Meer...