Jazzdans - Dance Together


Hou jij van dansen en kun je niet stilzitten als de muziek aan staat? Kom dansen bij IJGV! Doe gratis twee proeflessen mee. Dansen bij IJGV kan al vanaf 3,5 jaar.

Jazzdans bij IJGV

Bij IJGV krijg je les van de door de KNGU, goed opgeleide en enthousiaste jazzdansleidsters. In de jongste groepen ligt de nadruk op bewegen op muziek en jezelf op een speelse manier durven presenteren. In de hogere groepen en selectiegroepen vormen techniek, conditie en lenigheid de basis voor een jazzdansles.

Elke jazzdansles is anders, maar altijd opgebouwd uit een vast ritme. Zo starten we elke les met het opwarmen van onze spieren, waarna we trainen op lenigheid, de kracht in onze spieren vergroten en een nieuwe danstechniek aanleren. Tot slot sluiten we de les af met het aanleren en oefenen van de choreografie.

Optredens & wedstrijden

Jazzdans is een echte teamsport! Tijdens de jazzdanslessen werk je samen toe naar een mooie choreografie. Met deze choreografie treed je een aantal keren per jaar op. De optredens zijn altijd in de buurt en op maximaal één uur afstand. Ook dansen we jaarlijks in verschillende verzorgingstehuizen om anderen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Onze selectiegroepen doen mee aan officiële danswedstrijden van de KNGU. Jaarlijks strijden zij samen met andere dansgroepen uit Nederland voor een plek op het Nederlands Kampioenschap en uiteraard de overwinning in Ahoy Rotterdam.

Deelname aan de selectiegroepen is op uitnodiging.

Volg ons

Op de hoogte blijven van alle IJGV Jazzdans activiteiten? Volg ons op Instagram.

Kom twee keer gratis meedoen

Heb je vragen over Jazzdans of wil je een keer meedoen? Neem contact met ons op via de contact pagina jazz leiding

Foto Impressie


Lesrooster 2023-2024


Maandag

Dinsdag

Woensdag

 • Dans 20+

  -

  Erfgenamenstraat

  20 jaar en ouder

Donderdag

Leiding


Bestuur:

 • Alinda en Geke

Leiding:

 • Joanne: Leiding Stars 
 • Iris: Leiding Skittles
 • Inge: Leiding Shakers, Dans 20+, techniekuur 1 en 2 
 • Mirthe: Leiding C16 selectie en Spirit
 • Tamara: Leiding C9-13 selectie 
 • Laurence: Leiding B-techniek en B-selectie 
 • Anouk: Leiding Stampertjes
 • Lieke: Hulpleiding C16 selectie en Skittles
 • Esther: Hulpleiding Stampertjes
 • Suzanne: Hulpleiding Stars en Spirit 
 • Lisa: Hulpleiding Shakers 
 • Tatum: Hulpleiding C9-13 selectie
 • Michelle: Assistent Trainer B selectie 

Contact Leiding


Kledingvoorschriften


Tijdens de les draag je sportkleding waar je makkelijk in kan bewegen, bijvoorbeeld: een aansluitende zwarte sportbroek/legging en een t-shirt/topje. Je haren heb je vast.

Als schoeisel draag je footundeez (dansvoetjes) of danssneakers of dans je op blote voeten. Voor kinderen zijn zachte schoenen met split zool zeer geschikt. Vanwege de gladde vloer en om ongelukken te voorkomen, mag je geen sokken dragen in de les. Vraag aan de leidster welk schoeisel je het beste kan aanschaffen. Dit kan per groep verschillen.

Elk lid ontvangt een sponsor T-shirt en vest en de selecties ontvangen extra een sponsortas. Alles is eigendom van IJGV en wordt uitgeleend aan leden. De eigen bijdrage voor bruikleen is €15,00. Wij vragen je zorgvuldig en verantwoordelijk om te gaan met de sponsorkleding en/of tas. Bij verlies of schade van de sponsorkleding en/of tas wordt er €15,00 per kledingstuk/tas in rekening gebracht.

De sponsorkleding draag je tijdens de optredens met een aansluitende zwarte sportbroek/legging. Daarnaast wordt er speciale showkleding gemaakt wat goed bij de dans past. De kosten voor de showkleding zijn €15,00.

Contributie


Zie hiervoor onze contributie pagina

Jazzdans Nieuws


Dans 20+ bij IJGV

oktober 18, 2023Jazzdans

Lijkt het jou leuk om een uurtje in de week te dansen! Kom dan naar Dans 20+ bij IJGV

Lees Meer...

Dance2Show voor Spirit

oktober 4, 2023Jazzdans

De groep Spirit is afgelopen seizoen uitgekozen met hun dans Cleopatra voor de Dance2Show van de KNGU. Daarom mochten ze op zaterdag 23 september 2023 nog 1 keer hun dans laten zien in theater De Kom in Nieuwegein. Wat was…

Lees Meer...

Kinderdans 2023-2024

september 18, 2023Jazzdans

Kinderdans, elke donderdag van 17.00 tot 18.00 uur in de Pieter Zandt gymzaal IJsselmuiden. De leeftijd is van 3,5 tot 6 jaar. Komt uw kind ook een keer meedansen? Bij vragen mail naar jazzijgv@gmail.com of kom gezellig langs!

Lees Meer...

Jazzdans 2023-2024

augustus 29, 2023Jazzdans

Seizoen 2023-2024 gaat weer van start vanaf maandag 11 september 2023. Kom je ook een keer meedoen? Voor meer informatie mail naar jazzijgv@gmail.com of kom gezellig langs! Tot snel!

Lees Meer...

IJGV blij met drie nieuwe sponsoren

juli 17, 2023Jazzdans

Vrijdagavond 14 juli 2023 werden de nieuwe sponsoren van IJGV De Gilden Bouw en Onderhoud, Dennis Wijnhoud Stukadoor en Hartman Installatie gepresenteerd. Deze sponsoren sponseren de vesten en t-shirts van IJGV. 

Lees Meer...

Samenvatting Jazz dansoptredens seizoen 2021/2022

augustus 29, 2022Jazzdans

De jazzdans afdeling van IJGV IJsselmuiden doet elk seizoen mee aan verschillende demo's en wedstrijden. Bekijk hier alle demo dansen van dit seizoen in een korte samenvatting van dit seizoen. Kom je ook bij ons dansen? Volg ons op Instagram:…

Lees Meer...

NK Jazzdans

juli 10, 2022Jazzdans

Na drie jaar was het eindelijk weer zover, het NK Jazzdans en NK Showdans in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 25 juni vertrok de gesponsorde bus van IJGV al erg vroeg naar Rotterdam met de eerste groep voor de ochtendwedstrijd van…

Lees Meer...

3 groepen door naar NK Showdance in Ahoy Rotterdam

mei 26, 2022Jazzdans

Wij zijn als IJGV super trots jullie te kunnen melden dat 3 groepen van onze afdeling Jazz dans het NK in Rotterdam hebben weten te bereiken. De C13 heeft zich zowel voor het NK jazzdans als voor het NK Showdance…

Lees Meer...