Jazzdans - Dance Together


Hou jij van dansen en kun je niet stilzitten als de muziek aan staat? Kom dansen bij IJGV! Doe gratis twee proeflessen mee. Dansen bij IJGV kan al vanaf 3,5 jaar.

Jazzdans bij IJGV

Bij IJGV krijg je les van de door de KNGU, goed opgeleide en enthousiaste jazzdansleidsters. In de jongste groepen ligt de nadruk op bewegen op muziek en jezelf op een speelse manier durven presenteren. In de hogere groepen en selectiegroepen vormen techniek, conditie en lenigheid de basis voor een jazzdansles.

Elke jazzdansles is anders, maar altijd opgebouwd uit een vast ritme. Zo starten we elke les met het opwarmen van onze spieren, waarna we trainen op lenigheid, de kracht in onze spieren vergroten en een nieuwe danstechniek aanleren. Tot slot sluiten we de les af met het aanleren en oefenen van de choreografie.

Optredens & wedstrijden

Jazzdans is een echte teamsport! Tijdens de jazzdanslessen werk je samen toe naar een mooie choreografie. Met deze choreografie treed je een aantal keren per jaar op. De optredens zijn altijd in de buurt en op maximaal één uur afstand. Ook dansen we jaarlijks in verschillende verzorgingstehuizen om anderen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Onze selectiegroepen doen mee aan officiële danswedstrijden van de KNGU. Jaarlijks strijden zij samen met andere dansgroepen uit Nederland voor een plek op het Nederlands Kampioenschap en uiteraard de overwinning in Ahoy Rotterdam.

Deelname aan de selectiegroepen is op uitnodiging.

Volg ons

Op de hoogte blijven van alle IJGV Jazzdans activiteiten? Volg ons op Instagram.

Kom twee keer gratis meedoen

Heb je vragen over Jazzdans of wil je een keer meedoen? Neem contact met ons op via de contact pagina

Lesrooster


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Leiding


 Achterste rij van links naar rechts:

 • Jannet: Bestuur
 • Tamara: Leidster Stampertjes, Skittels en D9
 • Gerlinde: Leidster Stars
 • Joanne: Leidster Shakers
 • Mirthe: Leidster Spirit
 • Laurence: Leidster C13 en B-techniek
 • Inge: Leidster C19, B20 en B-techniek
 • Geke: Bestuur

Voorste rij van links naar rechts:

 • Iris: Hulpleiding Stampertjes en Spirit
 • Tatum: Hulpleiding Stars
 • Suzanne: Hulpleiding Skittels
 • Marije: Hulpleding Shakers
 • Jenine: Hulpleiding D9
 • Anouk: Hulpleiding C13

Kledingvoorschriften


Tijdens de les draag je sportkleding waar je makkelijk in kan bewegen, bijvoorbeeld: een aansluitende zwarte sportbroek/legging en een t-shirt/topje. Je haren heb je vast.

Als schoeisel draag je footundeez (dansvoetjes) of danssneakers of dans je op blote voeten. Voor kinderen zijn zachte schoenen met split zool zeer geschikt. Vanwege de gladde vloer en om ongelukken te voorkomen, mag je geen sokken dragen in de les. Vraag aan de leidster welk schoeisel je het beste kan aanschaffen. Dit kan per groep verschillen.

Elk lid ontvangt een sponsor T-shirt en vest en de selecties ontvangen extra een sponsortas. Alles is eigendom van IJGV en wordt uitgeleend aan leden. De borgsom van het vest is €7,50. Wij vragen je zorgvuldig en verantwoordelijk om te gaan met de sponsorkleding en/of tas. Bij verlies of schade van de sponsorkleding en/of tas wordt er €10,- per kledingstuk/tas in rekening gebracht.

De sponsorkleding draag je tijdens de optredens met een aansluitende zwarte sportbroek/legging. Daarnaast wordt er speciale showkleding gemaakt wat goed bij de dans past. De kosten voor de showkleding zijn €12,50.

Contributie


Zie hiervoor onze contributie pagina

Jazzdans Nieuws


Momenteel geen nieuws meldingen.