Jazzdans - Dance Together


Hou jij van dansen en kun je niet stilzitten als de muziek aan staat? Kom dansen bij IJGV! Doe gratis twee proeflessen mee. Dansen bij IJGV kan al vanaf 3,5 jaar.

Jazzdans bij IJGV

Bij IJGV krijg je les van de door de KNGU, goed opgeleide en enthousiaste jazzdansleidsters. In de jongste groepen ligt de nadruk op bewegen op muziek en jezelf op een speelse manier durven presenteren. In de hogere groepen en selectiegroepen vormen techniek, conditie en lenigheid de basis voor een jazzdansles.

Elke jazzdansles is anders, maar altijd opgebouwd uit een vast ritme. Zo starten we elke les met het opwarmen van onze spieren, waarna we trainen op lenigheid, de kracht in onze spieren vergroten en een nieuwe danstechniek aanleren. Tot slot sluiten we de les af met het aanleren en oefenen van de choreografie.

Optredens & wedstrijden

Jazzdans is een echte teamsport! Tijdens de jazzdanslessen werk je samen toe naar een mooie choreografie. Met deze choreografie treed je een aantal keren per jaar op. De optredens zijn altijd in de buurt en op maximaal één uur afstand. Ook dansen we jaarlijks in verschillende verzorgingstehuizen om anderen een onvergetelijke avond te bezorgen.

Onze selectiegroepen doen mee aan officiële danswedstrijden van de KNGU. Jaarlijks strijden zij samen met andere dansgroepen uit Nederland voor een plek op het Nederlands Kampioenschap en uiteraard de overwinning in Ahoy Rotterdam.

Deelname aan de selectiegroepen is op uitnodiging.

Volg ons

Op de hoogte blijven van alle IJGV Jazzdans activiteiten? Volg ons op Instagram.

Kom twee keer gratis meedoen

Heb je vragen over Jazzdans of wil je een keer meedoen? Neem contact met ons op via de contact pagina jazz leiding

Foto Impressie


Lesrooster 2022-2023


Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Leiding


Van links naar rechts:

 • Joanne: Leiding Stampertjes en Stars 
 • Iris: Leiding Skittles
 • Inge: Leiding Shakers, D9-13 selectie en Dans 20+ 
 • Mirthe: Leiding Spirit 
 • Tamara: Leiding C9-13 selectie en C14-19 selectie 
 • Laurence: Leiding B-techniek en B-selectie 
 • Alinda en Geke: bestuur jazzdans
 • Anouk: Hulpleiding Stampertjes en Stars
 • Lieke: Hulpleiding Skittles
 • Esmée: Hulpleiding Shakers
 • Suzanne: Hulpleiding Spirit 
 • Lisa: Hulpleiding D9-13 selectie 
 • Tatum: Hulpleiding C9-13 selectie 

Contact Leiding

Kledingvoorschriften


Tijdens de les draag je sportkleding waar je makkelijk in kan bewegen, bijvoorbeeld: een aansluitende zwarte sportbroek/legging en een t-shirt/topje. Je haren heb je vast.

Als schoeisel draag je footundeez (dansvoetjes) of danssneakers of dans je op blote voeten. Voor kinderen zijn zachte schoenen met split zool zeer geschikt. Vanwege de gladde vloer en om ongelukken te voorkomen, mag je geen sokken dragen in de les. Vraag aan de leidster welk schoeisel je het beste kan aanschaffen. Dit kan per groep verschillen.

Elk lid ontvangt een sponsor T-shirt en vest en de selecties ontvangen extra een sponsortas. Alles is eigendom van IJGV en wordt uitgeleend aan leden. De borgsom van het vest is €7,50. Wij vragen je zorgvuldig en verantwoordelijk om te gaan met de sponsorkleding en/of tas. Bij verlies of schade van de sponsorkleding en/of tas wordt er €10,- per kledingstuk/tas in rekening gebracht.

De sponsorkleding draag je tijdens de optredens met een aansluitende zwarte sportbroek/legging. Daarnaast wordt er speciale showkleding gemaakt wat goed bij de dans past. De kosten voor de showkleding zijn €12,50.

Contributie


Zie hiervoor onze contributie pagina

Jazzdans Nieuws


Jazzdans 2022-2023

augustus 29, 2022Jazzdans

Onze nieuwe flyer voor het seizoen 2022-2023.

Lees Meer...

Samenvatting Jazz dansoptredens seizoen 2021/2022

augustus 29, 2022Jazzdans

De jazzdans afdeling van IJGV IJsselmuiden doet elk seizoen mee aan verschillende demo's en wedstrijden. Bekijk hier alle demo dansen van dit seizoen in een korte samenvatting van dit seizoen. Kom je ook bij ons dansen? Volg ons op Instagram:…

Lees Meer...

NK Jazzdans

juli 10, 2022Jazzdans

Na drie jaar was het eindelijk weer zover, het NK Jazzdans en NK Showdans in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 25 juni vertrok de gesponsorde bus van IJGV al erg vroeg naar Rotterdam met de eerste groep voor de ochtendwedstrijd van…

Lees Meer...

3 groepen door naar NK Showdance in Ahoy Rotterdam

mei 26, 2022Jazzdans

Wij zijn als IJGV super trots jullie te kunnen melden dat 3 groepen van onze afdeling Jazz dans het NK in Rotterdam hebben weten te bereiken. De C13 heeft zich zowel voor het NK jazzdans als voor het NK Showdance…

Lees Meer...

Nieuwe wedstrijdpakken Jazz

maart 16, 2022Jazzdans

Afgelopen vrijdag 11 maart was het moment daar, de dansafdeling van IJGV presenteerde haar nieuwe wedstrijd pakken. Met veel liefde zijn de pakken de afgelopen periode gemaakt, IJGV is heel blij met het resultaat.

Lees Meer...

Dans 20+ bij IJGV!

augustus 12, 2020Jazzdans

NIEUW bij IJGV dans 20+ Is dansen jouw passie? En ben je 20 jaar of ouder? Kom dan naar dans 20+ Elke maandagavond van 20:45uur tot 21:45uur in de Pieter Zandt gymzaal IJsselmuiden. Danservaring is gewenst en de eerste 2…

Lees Meer...

Kinderdans bij IJGV!

augustus 12, 2020Jazzdans

Kan uw kind niet stilzitten als de muziek aan staat? Kom dan naar kinderdans bij IJGV! Elke woensdagmiddag van 17:00uur tot 18:00uur in de Pieter Zandt gymzaal IJsselmuiden. De eerste 2 proeflessen zijn gratis, zien we jou snel?

Lees Meer...