Voorronde NK jazzdans

Op zaterdag 6 april vertrokken de danseressen van IJGV al vroeg richting Drachten voor de voorronde van het NK Jazzdans. Een spannende dag, want de punten die die op deze dag behaald worden, bepalen of je geplaatst wordt voor het NK jazzdans later dit jaar in Ahoy Rotterdam.

Bij deze jazzdanswedstrijden worden alle dansen beoordeeld op choreografie en uitvoering. Voor de A- en B-categorie geldt dat er daarnaast ook nog gelet wordt op dansant, het gevoel dat de dansers uiten tijdens de uitvoering.

De wedstrijd begon met de opmars van alle deelnemende verenigingen en daarna startte het ochtendprogramma. Als eerste was de C13 aan de beurt. Deze jongste selectiegroep straalde op de vloer. Daarna was het de beurt aan de B20, zij namen de jury en het publiek mee in hun dans Mirage. Als laatste in het ochtendprogramma was de C19. De meiden in deze groep stonden sterk en met plezier op de vloer. Het was een spannende prijsuitreiking. De C13 is geëindigd op een 5de plaats, de C19 op een 4de plaats en de B20 viel in de prijzen en werd 3de. Al met al zijn we trots op wat alle groepen hebben behaald.

In de middag was het nog de beurt aan de C16. De meiden maakten er een feestje van met hun dans Injabulo. De C16 ging ook terug naar IJsselmuiden met een beker voor een goede 3de plaats.

We kijken terug op een geslaagde dag en wachten nu in spanning af of we geplaatst worden voor het NK jazzdans.