Corona Virus


Op deze pagina zullen wij aanvullende informatie plaatsen indien bekend.

Per 29-11-2021

Afgelopen vrijdag heeft de overheid wederom de corona maatregelen aangescherpt. Voor onze vereniging heeft dit de volgende consequenties:

 • Vanaf maandag 29 november vervallen alle lessen vanaf 17.00 uur, dit voor een periode van 3 weken.
 • De lessen die overdag tot 17.00 uur plaatst vinden gaan wel op de gebruikelijke tijden door.

Binnen onze vereniging is op afdelingsniveau nog druk overleg gaande over eventuele alternatieven die na de avond lockdown geboden zouden kunnen worden voor de gemiste lessen. Wanneer hierover meer bekend is, zal uw eigen afdeling u hier meer over vertellen middels mail/app.

Voor IJGV wederom ingrijpende maatregelen, we hopen dat deze zullen bijdragen aan het verminderen van de corona besmettingen.

Per 6-11-2021

Het zal u niet ontgaan zijn dat deze week de corona regels door de regering zijn aangescherpt. Voor onze vereniging heeft dit helaas de volgende consequenties:

Met ingang van zaterdag 6 november is het voor leden die 18 jaar of ouder zijn verplicht een geldige QR- code en ID te laten zien bij het binnen sporten. Wanneer deze niet getoond kunnen worden mag er niet gesport worden. 

We begrijpen dat dit frustraties en onvrede met zich mee kan brengen. We hopen dat u het de leiding en bestuur niet kwalijk neemt dat wij navolging geven aan deze nieuwe regelgeving. We vinden het ook een lastige maatregel, maar hebben in het naleven ervan geen keus. We hopen dat hiermee de groei van het aantal besmettingen geremd kan worden.

Per 25-9-2021

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt:

 • Sporten in groepsverband is toegestaan.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.  
 • Houdt u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Per 19-5-2021

Het is eindelijk zover. De tweede stap van het openingsplan gaat woensdag 19-mei in. Dit houdt in dat we weer binnen mogen sporten. In principe geld dit voor onze groepen met leden t/m 17 jaar. Daarboven informeert de leiding hoe het verder gaat. 

Per 14-12-2020

Beste leden van IJGV,

Naar aanleiding van de aangekondigde lockdown, zijn we als IJGV genoodzaakt alle lessen en trainingen met onmiddelijke ingang tot tenminste dinsdag 19 januari 2021 af te gelasten. We houden u via de Website en Social Media op de hoogte van de ontwikkelingen.

Namens het bestuur wensen we u desalniettemin prettige en vooral veilige feestdagen.

Bestuur IJGV.

Per 19-10-2020

Beste leden van IJGV,  

Afgelopen dinsdag zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd i.v.m. Corona. 

Voor alle leden geldt nog steeds: 
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
 • Volg de lijnen in de sportzalen.
 • Kleed zoveel mogelijk thuis al om. De kleedkamers en douches zijn gesloten of alleen als doorgang te gebruiken.
 • Ouders (met uitzondering van Ouder en kindgym) zijn niet welkom in de sportzalen.
 • Kom sporten wanneer je gezond bent
 • Wij volgen zoveel mogelijk de richtlijnen van de KNGU en het NOC NSF. Deze zijn hier te vinden:
 • KNGU
 • NOC NSF
Alle leden tot en met 18 jaar 

Deze leden kunnen blijven sporten op hun normale tijd.  

Ouder en kindgym 

Deze zijn ook van harte welkom om elke week te komen sporten. Ouders worden gezien als begeleiding. Er wordt gewerkt met hesjes/lintjes en vaste groepen. Ouders onderling moeten 1,5 meter afstand blijven houden. Meer informatie volgt via de leiding. 

Badminton 

Er mag alleen Enkelspel gespeeld worden. De zaal wordt verdeeld d.m.v. de wanden en er kunnen 12 leden tegelijk sporten.  

Galm/ Conditie/ 55+ 

De Galm lessen starten per 26 oktober weer in aangepaste vorm. De leiding neemt hierover contact op. Conditie/55+ gaan door in aangepaste vorm.  

Jazz. Spirit 

De leden boven de 18 jaar trainen op 1,5 meter van elkaar in een gekleurd shirt. De leden onder de 18 jaar trainen net als anders maar dan in zwart shirt. 

C16-19 

De leden boven de 18 jaar trainen op 1,5 meter van elkaar in een gekleurd shirt. De leden onder de 18 trainen net als anders maar dan in zwart shirt. 

B20 

De leden boven de 18 jaar trainen 1x per 2 weken volgens vast rooster op 1,5 meter van elkaar. De leden onder de 18 trainen net als anders maar dan in zwart shirt. 

Techniekuur 

Leden boven de 18 jaar trainen 1x per 2 weken volgens vast rooster op 1,5 meter van elkaar. De leden onder de 18 trainen net als anders maar dan in zwart shirt. 

20+ 

Leden trainen 1x per 2 weken volgens vast rooster op 1,5 meter van elkaar. 

Ook wordt er voor de jazz-afdeling gekeken naar de mogelijkheden om te werken met een livestream. Meer info volgt in de groepsapp.   

Met vriendelijke groet, 

Het bestuur van IJGV'38 

Per 5-10-2020

Beste leden IJGV,

Mbt gebruik van de zalen, zie onderstaande update van de gemeente.

Corona

Het laat zich aanzien dat het coronavirus nog maanden onder ons is. Van een gehoopte afbouw van de maatregelen, is vooreerst nog geen sprake. Wij gaan ervan uit dat u deze winter nog niet op de oude manier gebruik kunt maken van onze sporthallen en gymnastiekzalen.

Huidige situatie

Op 17 augustus kon u weer in de sporthallen sporten. Na meting van de luchtkwaliteit, openden wij twee weken later ook weer de gymnastiekzalen. Wel is het gebruik aangepast. Ramen en deuren staan open, het gebruik van douches en toiletten is beperkt en er zijn looproutes. Alle regels staan in ons protocol. Wij wijzen u er nogmaals op dat de maatregelen niet vrijblijvend zijn.

Winter

Onze zorg blijft de luchtkwaliteit. Het is voor ons niet mogelijk voor de winter alle accommodaties te voorzien van een adequaat ventilatiesysteem. Afgezien van de hoge kosten, is de opdracht te groot voor een snelle uitvoering. Houdt u er rekening mee dat u ook straks bij lage buitentemperaturen, sport met ramen en deuren open. Het wordt koud in onze sportaccommodaties.

Ten slotte

In het belang van ieders gezondheid, vragen wij om uw begrip. Uiteraard blijven wij meten. Misschien is meer mogelijk, dan wij nu weten. Voor tips, suggesties en opmerkingen kunt u altijd bij ons terecht.

Hoogachtend,

H. K., afdeling Ruimtelijke realisatie

Per 21-08-2020

Beste leden van IJGV,

We zijn blij dat we weer binnen mogen sporten.

Voor iedereen geldt:
 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten en/of koorts. Zie bijlage: ‘beslisboom’.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst en bij het uitgaan van de sportaccommodatie.
 • Nies en hoest in de binnenkant van je ellenboog
 • Raak je ogen en neus zo min mogelijk aan met je handen.
 • Schud geen handen.
 • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte.
Binnenkomst:
 • De leiding vangt de sporters op bij de deur, checkt of ze gezond zijn en houdt de presentielijst bij.
 • Ouders mogen niet mee naar binnen, behalve bij ouder en kindgym. Ouders houden buiten afstand van elkaar. Wij kunnen hierop gecontroleerd worden.
 • Bij binnenkomst hangt er desinfectiepomp aan de muur voor je handen.
Kleedkamers:
 • Het is eenrichtingsverkeer in de sportzalen. Volg de bordjes en pijlen goed.
 • In de kleedkamer mag er omgekleed worden, maar de spullen mogen er niet blijven liggen. Dit is i.v.m. een volgend komende groep.
 • Zorg voor een tas voor de kleren. Handig dus om thuis alvast de sportkleren aan te trekken zodat er zo min mogelijk spullen in de zaal liggen. Een trainingspak of onesie kan handig zijn.
 • In de kleedkamer geldt voor mensen boven de 12 jaar een maximaal aantal van 5 personen (onder de 12 dus niet).
 • Bij de wisseling van groepen mogen zij elkaar in principe niet tegenkomen. We stoppen 5 minuten eerder en de volgende groep start 5 minuten later.
 • De douches zijn nog gesloten.
WC en schoonmaak:
 • De wc’s in de sportlocaties zijn niet geopend. Wilt u uw kind thuis laten plassen voor de start van de les?
 • Na elke les moeten alle toestellen/ materialen die we gebruikt hebben gedesinfecteerd worden.

Vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom, neem ze gerust mee.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Contact

Met vriendelijke groet,

Bestuur IJGV’38

Per 25-04-2020

Beste leden, ouders en/of verzorgers,

Via deze weg een corona update.

Zoals afgelopen dinsdag (21-4-2020) in de persconferentie duidelijk is gezegd, mogen we niet met elkaar in één ruimte de sport beoefenen. Vanaf 29-4-2020 (voorlopig tot 20-5-2020) mag jeugd t/m 18 jaar in de buitenruimte, aangepast trainen/sporten. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geld 1,5 meter afstand van elkaar. Voor volwassenen geldt geen georganiseerde sporttraining.

Uiteraard is wandelen, fietsen of hardlopen in de buitenruimte toegestaan, mits er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden.

Wij gaan als bestuur samen met de leiding, per afdeling kijken of wij (aangepaste) buitenlessen voor de jeugd kunnen organiseren. Dit gaat in overleg met de gemeente. Voor welke afdelingen we dit gaan organiseren, zullen wij u als bestuur laten weten.

Wij hebben als bestuur besloten de contributie van de lessen die u volgt wel te innen. Dit vanwege de financiële verplichtingen die IJGV heeft naar gemeente, kngu, lease, contracten e.d. Wij gaan als bestuur nog vergaderen over hoe wij de betaalde contributie gaan compenseren en zullen u hiervan op de hoogte stellen.

Wij als IJGV kunnen ons voorstellen, dat er mensen zijn die vanwege de Corona crisis niet in staat zijn de contributie te betalen. Hiervoor hebben wij oplossingen en u kunt dit met de penningmeester, secretaris of de voorzitter bespreken. Om misbruik te voorkomen, moet u echter wel zelf aantonen dat u inkomstenderving heeft.

Wij gaan u per afdeling op de hoogte stellen over huur pakken e.d. Hier moeten wij als bestuur nog oplossingen voor bedenken. U krijgt hiervan met de tijd bericht.

Wij hopen als bestuur van IJGV, u met dit schrijven voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Wij begrijpen het als u nog vragen en/of opmerkingen heeft. U kunt deze altijd via de mail richten aan de secretaris of de voorzitter. Wij zullen uw mail z.s.m. beantwoorden.

Sportieve groet,

Bestuur IJGV

Per 06-04-2020

Naar aanleiding van de maatregelen van afgelopen weken die ook de komende tijd nog van kracht blijven houden we u graag op de hoogte.

Geen lessen

Tot nadere orde gaan de lessen niet door.

Contributie en financiën

De contributie-inning gaat voorlopig gewoon door. Hiermee doen we een beroep op u, we hebben als vereniging een gezamenlijk belang. De financiële consequenties zijn nu nog moeilijk te overzien.

De vaste kosten van de vereniging gaan vooralsnog gewoon door. Mochten we substantiële kostenbesparingen kunnen realiseren, dan vloeit dit via een eenmalige contributiekorting terug naar de leden. Het bestuur zal dit blijven monitoren en u op de hoogte houden. Mocht u financieel getroffen zijn door het coronavirus (inkomensverlies) en problemen voorzien met de contributie-inning, dan kunt u altijd contact opnemen met het bestuur ( secretaris ). Gezamenlijk kijken we met u naar een oplossing zodat wij u als lid kunnen behouden.

Uitvoering 27 juni

Deze uitvoering moeten we helaas uitstellen tot volgend jaar op 29 mei 2021.

Zomerdansdag 6 juni

Ook de Zomerdansdag komt dit jaar helaas te vervallen, volgend jaar organiseert IJGV hem opnieuw.

Andere vragen?

Mocht u andere vragen hebben omtrent het coronavirus of andere zaken, dan kunt u ook altijd via de contact pagina contact opnemen met het bestuur ( secretaris ). Wij rekenen op uw steun in deze lastige tijd en hopen u binnen afzienbare tijd weer in onze lessen te begroeten.

Per 15-3-2020

Geachte leden, ouders, verzorgers en trainers.

In verband met het Corona virus, willen wij u als bestuur laten weten dat IJGV vanaf heden, zoals het RIVM en de KNGU adviseren, alle trainingen aflassen t/m 6-4-2020.

Tevens zijn alle wedstrijden van de KNGU zijn afgelast. Zie KNGU link

De Algemene Leden Vergadering van 18 Maart gaat niet door!!

Aanstaande week hebben wij als bestuur een spoedvergadering over de contributie e.d. Wij zullen u als bestuur via de website dan ook op de hoogte houden.

Johan Bossink

Voorzitter IJGV